DE ANALIST VERWACHT DAT DE BITCOIN MET $2.000 ZAL DALEN, ONDANKS DE BULLISH FUNDAMENTALS.

Als Bitcoin probeert een uitbraak boven de $11.000 te veroorzaken, ziet een analist de cryptokaart in de tegenovergestelde richting bewegen.

TradingView-medewerker Vince Prince plaatste de nieuwste BTC/USD-bewegingen binnen een dalend kanaal. De chartiste schreef in zijn analyse van donderdag dat het paar in een zogenaamde distributiezone binnen het Kanaal gaat. Het gebied heeft eerder de opwaartse pogingen van Bitcoin twee keer geknipt.

14 BTC & 95.000 Free Spins voor elke speler, alleen in mBitcasino’s Exotic Crypto Paradise! Speel nu!
Dat bracht Mr. Prince ertoe om een derde klim afwijzing te verwachten.

Bitcoin ogen een verlengde opwaartse beweging Crypto Cash naar $11.500 terwijl ze een scherpe terugtrekking riskeren naar $9.000. Bron: TradingView.com

De bovenstaande grafiek illustreert de bearish outlook. Het toonde aan dat BTC/USD zijn upside retracement zou kunnen uitbreiden tot ongeveer $11.500. Maar dan zou het pair een scherpe bearish correctie kunnen ondergaan naar het eerste downside target in de buurt van $10.200, gevolgd door een extra duik in de richting van $9.000.

Het niveau dient als de bodem van het zogenaamde Accumulatiekanaal, een gebied dat, volgens meneer Prince, de bullish bias van Bitcoin zou kunnen vernieuwen.

„Wanneer Bitcoin na de volgende markdown weer in het accumulatiekanaal stuitert, neemt de kans op een bullish breakout toe“, voegde de analist eraan toe. „Toch moet het aanzienlijk sterker worden om boven de bovengrens uit te komen. Anders kan er al een bounce-back ontstaan, omdat het distributiekanaal nog steeds in stand wordt gehouden.

BITCOIN FUNDAMENTALS

De verklaringen van de heer Prince volgden op een retracementrally in de Bitcoin-markt.

De cryptocurrency brak uit een vermoeiende reeks van $10.000-10.400 voor de bijeenkomst van de Federal Reserve in september op woensdag. Het vormde een cyclische top in de buurt van $11.099 vlak nadat de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, Jerome Powell, zich ertoe verbond om de inflatiecijfers dicht bij het nulpunt te houden tot 2023, en om de inflatie boven de 2 procent te houden.

Marktwaarnemers merkten op dat de dovish benadering van Powell ertoe kon leiden dat Bitcoin zou streven naar hogere prijsniveaus. Jim Cramer, de oprichter van de straat, gaf aan dat het beleid van de centrale bank om de Amerikaanse economie te helpen door geld te drukken, Bitcoin een aantrekkelijke hedge maakt tegen inflatie onder invloed van fiat.

„De 3 biljoen dollar die de FED drukte, veranderde alles waar ik in geloof. Ik maak me zorgen dat ik niet voorzichtig ben,“ zei de heer Cramer. „En ik denk nu dat Bitcoin voorzichtig is.“

#Fed chair Powell:
„Na periodes waarin de inflatie aanhoudend onder de 2% is, zal het gepaste monetaire beleid waarschijnlijk enige tijd gematigd boven de 2% komen te liggen.“

Hij kan net zo goed hebben geschreeuwd „Koop #Bitcoin!“ #HODL

Morgan Stanley’s Head of Emerging Markets en Chief Global Strategist Ruchir Sharma hebben Bitcoin ook ingezet als alternatief voor aandelen in het kader van het kwantitatieve versoepelingsbeleid van de centrale banken.

„Om ongeveer 5% van je portefeuille in goud te hebben is geen slecht idee, en als je wat avontuurlijker bent, en ik denk dat het meer te maken heeft met demografie, zoek dan natuurlijk naar bitcoin en andere cryptocurrency’s.“

TECHNISCH VOORUITZICHT

Tegenover het $9K-doelwit van Mr. Prince verwachtten andere analisten dat Bitcoin verder zou dalen, maar terwijl ze een terugtrekking van $10.500 in het oog hielden.

„BTC wees het af bij de $11.1k die we gisteren hebben uitgedeeld,“ zei een analist. „Het was altijd al een moeilijke vraag om dat te breken bij de eerste poging. Zou mogelijke hertest ~ $10.550 kunnen zijn vooraleer opnieuw een poging te wagen voor $11.1k. Als het een beetje te hoog gegrepen is, is er geen reden waarom dit niveau niet zou standhouden als steun.“

Intussen heeft een andere analist zijn doelwit uitgebreid naar $10.000-$10.200 voor het geval Bitcoin geen $10.500 als ondersteuning zou hebben.