BTC zou „Hold Up“ moeten houden ondanks de turbulente aandelenmarkt.

In de afgelopen dagen heeft BTC niveaus onder de $11K getest, waarbij een grote munt een scherpe afname liet zien.

De digitale activa raakten een nieuw maandelijks dieptepunt bij $9.853 in de vroege zittingen van vandaag alvorens hoger te corrigeren. Dit fenomeen heeft zich in de afgelopen week meermaals voorgedaan, waarbij BTC onder het cruciale $10.000 steunniveau in geld heeft gedompeld en er vervolgens in slaagde om er bovenuit te komen.

Tyler Winklevoss, de Gemini Exchange CEO, verwees in een recente tweet naar deze krachttoer, met het argument dat de BTC-prijs een nieuwe baseline heeft gevormd op $10.000.

Dips onder dit significante psychologische niveau worden altijd ondersteund door een instroom van kopers, wat betekent dat de top-crypto meestal een langdurig verblijf in de bovenste 9000 dollar regio’s heeft vermeden.

Interessant is dat de voortdurende daling onder $11K samenviel met een slip in de aandelenmarkten, waarbij olie en andere grondstoffen sinds het afgelopen weekeinde een lagere waarde hebben gecorrigeerd.

Dan Tapiero, de mede-oprichter van DTAP Capita, ging in op de ogenschijnlijke correlatie tussen Bitcoin up en de legitieme markten.

Hij suggereerde dat safe-haven activa zoals Gold en Bitcoin zouden moeten standhouden temidden van dalende voorraden en het afbouwen van retail call posities in de S&P 500 markt.

BTC-prijs blijft het risico van een verdere daling lopen

Ondanks de huidige versnelling hoger dan $10K om boven het $10.100 steunniveau te handelen, blijft de koningscrypto het risico lopen om verder te dalen.

BTC blijft in een bearish zone en staat voor grote hindernissen in de buurt van het $10.400 level. Het BTC/USD-paar wisselt van eigenaar bij $10.141 tijdens de perstijd.

De stieren blijven onder intense druk staan om zich te beschermen tegen een dagelijkse sluiting onder de $10K steun. Een dergelijk scenario zou resulteren in een BTC-neusduik naar $9.800 en $9.600 op korte termijn.

ETH-walvissen kopen de Dip

De ETH-prijs bleef in de ochtendzittingen van vandaag in een bearish zone handelen omdat deze onder het $335-steunniveau brak.

De op één na grootste crypto slaagde er toen in om steun te vinden in de buurt van $310 en begon een opwaartse correctie die het ETHUSD-paar naar een hoogtepunt van $350 dreef tijdens de perstijd.

Recente dips in de ETH-prijs hebben veel kleine traders ertoe aangezet om hun ETH-posities te ontladen, en walvissen lijken van deze verkoop te hebben geprofiteerd om ETH-munten goedkoop te kopen.

Ali Martinez, een on-chain analist, wees op de onderstaande grafiek die laat zien dat walvissen ETH-posities kochten toen de altcoin op zijn wekelijkse dieptepunt handelde.

Volgens de gegevens van Santiment aan de ketting hebben zich de afgelopen dagen ongeveer 68 nieuwe walvissen met 1K tot 10K ETH aangesloten bij het netwerk.

De walvissenaccumulatie kan verantwoordelijk zijn voor de huidige ETH-prijspiek, die de $340 en $345 aan weerstandsvermogen heeft overschreden.